Tanulj és szórakozz a Büdös-hegy Napján

2021. szeptember 25-én szerveztük a Tanulj és szórakozz a Büdös-hegy Napján eseményt.

A XII. alkalommal szervezett egynapos eseményen 151 személy vett részt, melyből 119 gyerek, Kovászna megye különböző iskoláiból.

A megnyitó reggel 10 órakor a sepsibükszádi utászháznál volt, ahol Para Zoltán-Róbert, a Vinca Minor Egyesület elnöke ismertette a programot.

A délelőtti tevékenységek két csoportban zajlottak: Gaál Zsuzsa és Majos Andrea tanárnők Büdös-hegy kvízt szerveztek, melyen főleg biológiai jellegű témákat érintettek, míg Varga Éva tanárnő egy földrajzi vetélkedőre hívta a kiváncsi gyerekeket.

A szendvicses ebéd után következett a délutáni program, melyen 4 tematikus kirándulás közül választhattak a gyerekek: A László Kálmán Gombászegyesület szakamberei gombaismereti túrára vitték a diákokat, míg Jani András erdészmérnök erdészeti túrára kalauzolta az érdeklődőket. Az Apor lányok feredőjénél további két programot szerveztek: a Kovászna Megyei Hegyimentő Szolgálat szakemberei túrázási alapismereteket ismertettek, Kis Boglárka Mercédesz geológus pedig a Büdös-hegy sajátosságait, vulkanizmusát mutatta be a diákoknak.

Az esemény zárására délután 3 órakor került sor az Apor lányok feredőjénél.

Büdös-hegy tanösvény útikalauz

A tevékenységen belül elkészült a Büdös-hegy tanösvény kétnyelvű útikalauza. Egy 12 oldalas és 500 példányban sokszorosított variáns a gyerekeknek készült, míg egy 8 oldalas, ugyancsak 500 példányban sokszorosított variáns a területre látogató turistáknak.

A Büdös-hegy Napja bemutató füzete

A Büdös-hegy Napja esemény promoválására elkészült az esemény bemutató füzete, melyet 150 példányban sokszorosítottunk. Az A5-ös füzet kétnyelvű és hasznos információkat nyújt a Büdös-hegy Napja eseményről, valamint a Csomád-Bálványos Natura 2000 védett területről.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük