Büdös-hegy napja kilencedszer

Szombaton Bálványosfürőn kilencedik alkalommal tartotta meg a Tanulj és szórakozz a Büdös-hegy napján! elnevezésű rendezvényt a Vinca Minor Egyesület, a Csomád–Bálványos Natura 2000 terület gondnoka.

– Fontos, hogy legyen az évnek egy olyan napja, amelyen a figyelmet az általunk gondozott Csomád–Bálványos természetvédelmi térségre összpontosítjuk. Ez a nap hangsúlyozottan az iskolásoknak szól, hiszen számunkra az ökológiai nevelés és oktatás rendkívül fontos – nyilatkozta lapunknak Para Zoltán, a Vinca Minor Egyesület elnöke. – Célunk a kezdetektől az volt, hogy ne egy egyszerű kirándulónap legyen, hanem a gyerekek a természeti értékekre is odafigyeljenek, ezért délelőtt vetélkedőket rendezünk, míg ebéd után szakemberek által vezetett foglalkozásokon vesznek részt a jelen lévő diákok”.
A 3–5 fős csapatok több vetélkedő közül választhatták ki azt, amelyben próbára tehették tudá­su­kat: a csíkszeredai Zöld Székelyföld Egyesület Hangyasuli – Hangyarejtvény vetélkedőjén kirakósokkal, képrejtvényekkel és memóriajátékokkal küzdöttek meg, Zsigmond Győző, a László Kálmán Gombászegyesület elnöke Bevezetés a gombaismeretbe – Ehető–mérgező gombapárok témában tartott előadást, majd Nagy Réka zágoni pedagógus Tündérkerti vigadalom című vetélkedőjén az V–VII. osztályosok természettudományi ismereteiket bizonyíthatták, míg Majos Andrea biológiatanár Büdös-hegy – Ki mit tud? nevű vetélkedője a rendezvény névadójára vonatkozó ismereteiket ellenőrizte.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük